10 Handige tips om geld te besparen als student.

Geld besparen

Wij hebben 10 handige tips om wat geld te besparen als student. Bespaar op dingen waar we allemaal mee te maken hebben, je zult zien dat het makkelijker is dan het lijkt.

Stop met impulsieve aankopen.
Iedereen doet het wel is, je komt bij de winkel voor een halve brood en uiteindelijk kom je thuis met een goedkope appeltaart die in de aanbieding was en een zak M&M’s die je niet kon laten liggen. Thuis kom je er achter dat je die spullen helemaal niet nodig hebt en dat het eigenlijk zonde geld is. Stop hier mee, maak thuis een lijstje en koop alleen de nodige dingen van je lijstje en verder NIETS.

Neem geen creditcard of onnodige leningen.
Hartstikke handig nu kopen en later betalen maar hoe weet je eigenlijk dat je dit later wel kan betalen? Vermijd onnodige leningen, om jezelf een hoop problemen te voorkomen.

Geef je slechte gewoonten op.
Misschien rook je of drink je en geef je in het weekend erg veel geld uit, of misschien koop je elke pauze wel een duur broodje en een blikje frisdrank in de winkel? Probeer met een of meerde slechte gewoonten te stoppen. Stop met roken of minder desnoods (ook heel goed voor je gezondheid) Maak een budget voor het weekend, maak met jezelf de afspraak niet meer dan een bepaald bedrag uit te geven en laat je pinpas thuis. Wanneer je elke dag een broodje en een blikje frisdrank koopt kan dit ook aardig aantikken, neem is wat mee vanuit huis je zult zien hoeveel je overhoudt!

Geen onnodige uitkeringen of leningen.
Zorg dat wanneer het niet nodig is om te lenen dit ook niet te doen, zelfs niet wanneer je het leent bij de overheid met je stufi, wat je leent moet je terug betalen met rente, en hoe kan je nu al weten dat dit jou wel gaat lukken? Wees je bewust van de banen tekort in Nederland en denk niet te laks over leningen.

Neem aanbiedingen en huismerken.
Wanneer je naar de supermarkt gaat ga dan niet voor de luxe en dure merken maar neem is het huismerk vaak net zo goed en lekker alleen bespaar je soms echt euro’s. Wanneer je echt alleen voor de a merken ga neem ze dan in de aanbieding, dit scheelt vaak ook een hele hoop. Schaam je ook niet voor de Aldi of Lidl want deze winkels hebben vaak erg goede producten en zijn een uitkomst voor het budget van een student.

Zeg nee tegen dure merken.
Ben je van de dure merken zoals G-star, Replay en dergelijke? Kijk ook is in andere winkel want voor de 180 euro waar jij 1 broek voor koopt kun je bij de C&A Of H&M 2 complete outfits voor kopen. Vaak zonder verschil in kwaliteit, want het is het merkje dat aan je broek zit die hem duur maakt.

Koop tweedehands
Iedereen kent Martkplaats.nl wel, dit is een echte uitkomst voor studenten! Koop je “nieuwe” bankstel of tv gewoon tweedehands dat scheelt je soms honderden euro’s. Kijk ook eens bij de gratis af te halen rubriek.

Geen dure abonnementen.
Voor bijna elke abonnement is een veel goedkoper of gratis alternatief. Wat je in een tijdschrift of krant kunt lezen kun je ook lezen op internet GRATIS! Neem geen duur telefoon abonnement maar koop een Sim only dan heb je voor 10,00 net zoveel MB, Minuten en smsjes als een abonnement met toestel voor 60,00 per maand koop er gewoon een leuk telefoontje bij en klaar ben je. Je bespaart snel honderden euro’s per jaar.

Blijf een keer thuis.
Inplaats van de stad in te gaan in het weekend kun je ook een keer thuis je vrienden uit nodigen om wat films te kijken met wat drinken en snacks. Zo bespaar je ook een boel geld dat je niet spendeert in het uitgaans leven.

Doe het zelf!
Huur niet voor het minste of geringste iemand in, lap je ramen zelf, wanneer je telefoon kapot gaat kijk eerst is of je het zelf niet kan maken. Maak je auto zelf schoon inplaats van door de dure wasstraat en zo zijn er nog veel meer dingen die je heel goedkoop gewoon zelf kan doen in ruil voor een klein beetje moeite.

Wil je dit delen?Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter