Algemene Tips

Tijdelijk je studentenkamer verhuren

Eindelijk ben je dan aangenomen voor die felbegeerde stage in het buitenland. Je hebt er even op moeten wachten, maar vandaag kwam dan toch het verlossende woord. Maar wat moet je nu de komende zes maanden met je studentenkamer?! Het geld groeit je als student helaas niet op de rug, dus de huur doorbetalen doe je liever niet. Maar je studentenkamer opzeggen is natuurlijk geen optie, na een half jaartje buitenland wil je toch ook graag weer kunnen terugkeren naar je oude vertrouwde stekkie. Tijdelijk je kamer verhuren dan maar!

Lees meer »

Onderweg online cursussen volgen

Onlien studeren

Coursera biedt online cursussen aan van gerenommeerde instituten als Stanford University en Colombia University. Ook Nederlandse universiteiten, de Universiteit van Leiden en Universiteit van Amsterdam, bieden gratis cursussen aan. Met de nieuwe Coursera-app kun je je huidige, vorige en aankomende cursussen bekijken, maar ook in de catalogus zoeken naar nieuwe, interessante onderwerpen om meer over te leren. Je kunt video’s alvast downloaden om deze later offline te bekijken. Ook kun je de pagina’s bekijken die bij een bepaalde cursus horen.

Lees meer »

Goedkope recepten, echt voor studenten.

Recepten voor studenten

Echt voor studenten: goedkope recepten, waarmee je niet alleen heel voordelig een maaltijd op tafel zet, maar waarmee je ook nog goed voor jezelf zorgt! Studeren is al duur genoeg: je collegegeld, de dure studieboeken, maar ook de huur van je kamer nemen een flinke hap uit je budget. Tijd dus voor een besparing, echt voor studenten, op je maaltijden.

Lees meer »