Studentenkamer huren

Tips studenten Kamer huren

Je bent dus op zoek naar een leuke studentenkamer om te huren? Een studentenkamer huren kan best lastig zijn in een studentenstad. Dan is het altijd handig als je mensen kent en via-via een leuke kamer kan vinden.

Via vrienden of Familie
Als je mensen kent in de stad waar je een studentenkamer zoekt, is het verstandig om te vragen of zij willen helpen met het zoeken van de studentenkamer. Doordat zij dagelijks in de betreffende stad zijn, komen zij wel alle briefjes en oproepen tegen die jij niet zult vinden. Niet in de laatste plaats omdat studenten vaak verhuizen in de studietijd. Het is dan ook zeker slim om studiegenoten te vragen of ze voor je willen uitkijken naar een kamer.

Adverteren
In plaatselijke kranten en huis-aan-huisbladen staan vaak kamers aangeboden in de advertenties. Mocht je nog niet in de stad van je keuze wonen, dan kun je dit soort bladen vaak ook lezen in de openbare bibliotheek in de stad. Je kunt er ook voor kiezen zelf een advertentie te zetten dat je een kamer zoekt.

Briefjes ophangen
Briefjes ophangen in supermarkten, op de universiteit of op de hogeschool is nog steeds een goede manier om een kamer te vinden. Maak een opvallend briefje, want meestal ben je niet de enige. Hang er papiertjes bij met je telefoonnummer dat mensen kunnen afscheuren. Verder zet je je wensen erop, maar bedenk wel: hoe meer wensen, hoe kleiner je kansen.

Daarnaast is het verstandig om via Internet een oproep te plaatsen. Er zijn voldoende websites die daar de mogelijkheden voor bieden. Ook verstandig om een oproep te plaatsen via Social media. Denk daarbij aan Twitter en Facebook.

Wil je dit delen?Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter