Beter met je geld omgaan als student. Begroting maken.

Met geld omgaan als student

We weten allemaal hoe moeilijk het is om als student goed met je geld om te gaan. Er komt vaak lang niet zoveel geld binnen als je zou willen en vaak gaat er nog meer uit als dat je zou willen. Wij zullen je een beetje helpen. Het studenten leven is al duur zat, dat weten we allemaal maar probeer nooit meer geld uit te geven dan dat er binnen komt. Handig is hiervoor om al je inkomsten en uitgaven even op een rijtje te zetten zo kun je precies zien hoeveel geld er inkomt en hoeveel er uit gaat en je daarna nog over houdt. Dit is erg makkelijk en zo blijf je altijd op de hoogte van je eigen financiële situatie.

Om het zo makkelijk mogelijk te maken zetten we het even voor jullie op een rijtje, wanneer je dit zelf ook bij je eigen inkomsten en uitgaven doet krijg je een makkelijk overzicht en zie je snel hoeveel je over hebt (of er teveel uitgaat)

(De bedragen zijn fictief)

Budget van iemand die bij zijn ouders woont.
Je zou dit grafiek netjes in een excel bestand kunnen zetten voor een goed overzicht.

Inkomsten per maand

Loon van werk 150
Studifinanciering 300
Zakgeld/Ouderbijdrage 50
Zorg toeslag 85

Totaal per maand: 585

Uitgaven per maand

Schoolgeld 250
Telefoon Abonnement  40
Zorgverzekering 100
Sportschool 30

Totaal per maand: 420

Je krijgt per maand 585 binnen en daar gaat dus sowieso al 420 per maand vanaf. Het geld dat je over hebt zou je kunnen opmaken aan drank, drugs en feesten. Of je maakt hier ook weer een net grafiek voor.

Wil je dit delen?Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter